062001930
  medpresa@gmail.com

Dictionar Medical

Sunt 5 înregistrări la această literă.
Caută în termenii maladiilor neurologice
Începe cu Conține Termen Exact
Termenul Definiția
Catatonia

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Catatonia este un sindrom de tulburare psihologică și motorie.Manifestarile psihomotorii ale catatoniei au fost împărțite în patru clase astfel: automatice, repetitive, de sevraj și rezistență.
Accesări: 536
Cefalee

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Cefaleea sau durerea de cap este un simptom neplăcut pe care aproape orice persoană îl experimentează măcar o dată în viață. Deși durerile de cap pot ridica uneori un semnal de alarmă, în majoritatea cazurilor nu sunt un simptom al unei afecțiuni subiacente severe.
Accesări: 812
Compresia nervoasă

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Compresia nervoasă este o condiție medicală manifestată prin lezarea, temporară sau permanentă, a unui nerv periferic. În afara traumatismelor care au ca rezultat direct presarea acestor nervi, compresia mai poate fi declanșată și de către deformarea corpului ca urmare a îngrășării sau retenției de apă, dar și ca urmare a menținerii unei poziții incomode sau efectuării unor sarcini repetitive.
Accesări: 513
Convulsii atonice

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Convulsiile reprezintă o alterare paroxistică a funcțiilor neurologice cauzată de o descărcare neuronală anormală la nivel cerebral. Epilepsia este condiția care definește convulsiile recurente. Epilepsia are multiple cauze, fiecare dintre acestea reflectând patologii neurologice de la nivel cerebral. Convulsiile atone sunt caracterizate de absența sau scăderea tonusului muscular.
Pot fi generalizate, focale sau spasme epileptice. Cele de tip generalizate se pot subîmpărți în: tonico-clonice, mioclonice, atonice și cele de tip absență (care pot fi tipice sau atipice).
Accesări: 836
Criza miastenică

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Criza miastenică este o urgență medicală ce poate apărea în contextul miasteniei gravis, reprezentând exacerbarea și generalizarea slăbiciunii musculare, aceasta cuprinzând inclusiv musculatura respiratorie, cu apariția insuficienței respiratorii, în acest caz, pacientul necesitând susținerea funcției respiratorii prin intubație și ventilație mecanică.
Accesări: 377