062001930
  medpresa@gmail.com

Dictionar Medical

Sunt 7 înregistrări la această literă.
Caută în termenii maladiilor neurologice
Începe cu Conține Termen Exact
Termenul Definiția
Sindrom medular central

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Sindromul medular central sau "sindromul măduvei în tensiune" este o afecțiune acută a măduvei spinării caracterizată prin apariția unei disproporționalități marcante între funcțiile motorii desfășurate în regiunea superioară a extremităților și apariția unei disfuncții a vezicii urinare, cu pierdere senzorială în regiunea aflată sub nivelul leziunii.
Accesări: 653
Sindromul Capgras

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Sindromul Capgras este o boală neurologică prin care pacientul are iluzii de identificare a persoanelor. Este opusul de déjà vu. Persoanele cu sindromul Capgras cred că soţul, membrii lor de familie sau chiar animalele lor de companie au fost înlocuite cu dublurile lor, în ciuda recunoaşterii similitudinii de aspect şi de comportament.
Accesări: 570
Sindromul Gerstmann

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Sindromul Gerstmann este o boală determinată de afectarea neurologică. Este o boală rară, apărând ca o consecinţă a unui traumatism cranian sau a unui defect în dezvoltare.
Accesări: 683
Sindromul lacrimilor de crocodil

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Numit și sindromul lacrimilor de crocodil, reflexul gustolacrimal, este o afecțiune neurologică în care bolnavul lăcrimează în timp ce manâncă sau consumă lichide, dar încetează postprandial.
Accesări: 511
Sindromul MERRF

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Sindromul MERRF (epilepsia mioclonică cu fibre roșii rugoase) este o epilepsie progresivă, mioclonică, de origine metabolică. Este o boală multi-sistemică.
Accesări: 574
Somnilocvia

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Somnilocvia reprezintă un tip de parasomnie, cunoscută în general sub numele de „vorbit în somn”, în care o persoană prezintă un comportament neobișnuit și anormal în timpul somnului. Această condiție este mai frecvent întâlnită la copii și la bărbați.
Modul în care o persoană suferind de somnilocvie vorbește prin somn variază de la sunete sau silabe de tonalitate joasă, până la cuvinte de tonalitate înaltă sau chiar țipete. De cele mai multe ori, discursul nu este coerent sau descifrabil.
Accesări: 580
Starea vegetativă

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Starea vegetativă este definită ca fiind o stare în cadrul căreia remarcăm absența unui răspuns din partea individului, cât şi absenţa stării de conştienţă datorate unei disfuncţii masive a emisferelor cerebrale.
Accesări: 1047