062001930
  medpresa@gmail.com

Numele de siringomielie (syrinx=trestie, mielos=maduva) este acordat unei afectiuni caracterizate printr-o expansiune cavitara a maduvei spinarii care poate produce o mielopatie progresiva.

Neuropatiile sunt caracterizate de o pierdere progresiva a functiei nervoase.

Sindromul x fragil este o tulburare genetica ce afecteaza dezvoltarea uni persoane, mai ales comportamentul sau si capacitatea de a invata, dar si alte aspecte.

Starea de echilibru este foarte importanta. pentru ca aceasta permite corpului nostru sa se mentina stabil, fie in pozitie statica, fie in pozitie dinamica.

Scleroza laterala amiotrofica mai este cunoscuta si ca boala Charcot sau boala Lou Gehrig.

Ataxia spinocerebeloasa face parte din grupa ataxiilor cu transmitere autozomal dominanta.

Distonia este o miscare posturala spasmodica, nefireasca, ce imprima membrului o postura rasucita.

Spasmul hemifacial este o tulburare neurologica ce provoaca zvacniri sau contractii involuntare la nivelul fetei – pe o parte a fetei.

Hipertensiunea intracraniana apare ca urmare a unui dezechilibru anatomo-fiziologic dintre continutul cranian si cutia craniana.

Compresiunile medulare determina un sindrom in care maduva si radacinile medulare sunt comprimate de un proces inlocuitor de spatiu.

Polineuropatiile reprezinta afectarea bilaterala si simetrica a mai multor nervi periferici determinata de un proces sistemic

Boala Huntington este o boala ereditara, degenerativa, care provoaca distrugerea progresiva a celulelor nervoase ale creierului.

Programul de reabilitare post accident vascular cerebral este constituit din totalitatea procedeelor care ajuta la recuperarea fizica si psihica a pacientilor care au suferit un ...
Creierul este cel mai important organ din intreg organismul, responsabil pentru reglarea activitatilor autonome si procesul gandirii;
Orele indelungi petrecute in fata televizorului nu provoaca doar deficiente de vedere, ci si boli neurologice.
Amiotrofia spinală (sau atrofia musculară spinală) este o afecțiune ereditară care afectează nervii și mușchii făcând ca mușchii să devină din ce în ce mai slabi.