062001930
  medpresa@gmail.com

Posibila legatură dintre telefoanele mobile și cancer este una foarte controversată. Au fost efectuate numeroase cercetări în acest sens, însă rezultatele sunt contradictorii.

Neurinomul de acustic este o tumora necanceroase (benignă) și de obicei cu creștere lentă, care se dezvoltă pe nervul care duce impulsurile nervoase de la urechea interna la creier. Deoarece ramurile acestui nerv influențează în mod direct şi echilibru și auzul, presiunea de la un neurinom de acustic poate provoca pierderea auzului, zgomote în urechi și instabilitate la mers.

Prima operaţie pe creier fără anestezie generală a fost efectuată cu succes în Moldova. Pacientul a fost supus intervenţiei chirurgicale după ce i s-a făcut anestezie locală.

O fetiță de numai opt luni cu tumoare pe creier a fost salvată de la moarte de o echipă de medici moldoveni. Micuța a fost operată cu succes la începutul acestei săptămâni la Spitalul pentru copii "Valentin Ignatenco" din Capitală.

În cazul fracturilor osteoporotice la nivelul coloanei vertebrale, însoţite de dureri, una dintre cele mai eficiente metode de tratament este procedura de vertebroplastie.

Peste douăzeci de vertebre, diferite ca mărime, dar unite în lanț, prin discuri intervertebrale, formează coloana vertebrală a omului. Ea este cea care ne ajută în primul rând să avem poziție verticală și să mergem.

A făcut o pasiune din alinarea durerii și, de mai bine de 30 de ani, este consecvent în ideea că viața are prioritate.

Visul lui este să construiască un spital nou, din talpă. Nu mai vrea să cârpească ceea ce poate ar fi trebuit demolat. Spune că e foarte simplu să faci acest lucru, chiar dacă unii zâmbesc răutăcios pe sub mustăți.

Tumoarea cerebrală reprezintă un volum sau o masă celulalară anormală în creier sau în apropierea creierului.

Peste douăzeci de vertebre, diferite ca mărime, dar unite în lanț, prin discuri intervertebrale, formează coloana vertebrală a omului. Ea este cea care ne ajută în primul rând să avem poziție verticală și să mergem.

A salvat mii de vieţi şi continuă în fiecare zi să lupte pentru şansele de supravieţuire ale bolnavilor ajunşi în situaţii critice. Este vorba despre neurochirurgul Grigore Zapuhlih.

Studiul a inclus 63 de pacienţi cu hernii de disc situate pe linia medie. Diapazonul de vвrstă al acestor pacienţi a fost cuprins оntre 35 și 64 de ani, media de vвrstă constituind 45,7 ani.

Sindromul de tunel carpian apare în rezultatul compresiei nervului median.

Premieră medicală în Moldova! O femeie în vârstă de 72 de ani a fost operată recent pe creier prin metoda embolizării, una minim invazivă, la un spital privat din capitală. Intervenţia a fost realizată de o echipă de medici moldoveni, asistaţi de un specialist din România.

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din raionul Criuleni a fost operat de hernie lombară, prin intermediul unei proceduri revoluţionare.

Profesorul-clinician I. V. Moldovanu susține că aforismul «Nimic nu e mai practic decât o teorie bună» reprezintă principiul de bază în studiile clinice științifice.

Comoţia cerebrală este un sindrom survenit după o lovitură puternică în zona capului (traumatism cranio-cerebral)
Accidentul vascular cerebral nu tine cont de varsta si nici de sex, insa o predispozitie familiara creste riscul producerii indiferent daca esti adult sau varstnic.
Tulburarea de anxietate socială sau fobia socială, cum este mai popular cunoscută, este una dintre cele mai comune afecţiuni mintale.
Hemoragia intracerebrala are loc atunci cand sangele ajunge dintr-o data in creier, provocand daune la nivelul tesutului acestuia.